TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
AMNESTI INTERNATIONAL SLOVENIJE
Ljubljana, Slovenija

Amnesty International Slovenije E-mnesti
VSE NAJ V 2009!
Dragi članice in člani, prostovoljke in prostovoljci ter podpornice in podporniki: ob koncu leta vam iz pisarne slovenske Amnesty pošiljamo zahvalo za naklonjen čas in energijo ter donacije, s katerimi smo skupaj izboljševali svet. Želimo vam v vseh pogledih prijazno, zdravo in uspešno novo leto. Upajmo, da bo z našimi skupnimi napori tudi v znamenju zmag za človekove pravice.
Pred koncem leta vas vabimo še na pomembno praznovanje: pred vrati je 60. obletnica sprejema Splošne deklaracije človekovih pravic in 20. obletnica ustanovitve AI Slovenije. Počastili ju bomo s koncertom, z razstavo in 1000 svečkami za človekove pravice (več spodaj).

KRESLIN 8. DECEMBRA POSVEČA KONCERT AI SLOVENIJE
"Amnesty International je v današnjem svetu izkoriščanja in teptanja človekovih pravic nežna bilka, ki bi jo morali negovati in zalivati - spoštovanjem do drugih in drugačnih, predvsem pa z močnim in odločnim glasom. Amnesty International se bori za nevidne, neslišne in neuslišane, za tiste, ki v rokah nimajo medijev in moči, za tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo. Počaščen in ponosen sem, da s svojim glasom lahko prispevam kamenček v mozaik podpore." Vlado Kreslin ob obletnici AIS (foto: Nejc Hoetzl/Alja Huebscher)
Vlado Kreslin, ki je eden prvih članov in dolgoletni podpornik Amnesty International Slovenije (AIS), posveča 20. obletnici AIS svoj koncert 8. decembra v Cankarjevem domu. Prvo skupino AIv slovenskem prostoru je 10. decembra 1988 ustanovila takrat 16-letna Suzana Dewa s somišljeniki. Kreslin se je s tem, da bo slovenski Amnesty posvetil koncert, pridružil glasbenikom z vsega sveta, ki podpirajo prizadevanja AI. Več .

1000 SVEČK ZA ČLOVEKOVE PRAVICE
10. decembra, ko je svetovni dan človekovih pravic, ne praznuje le slovenska Amnesty, ampak bo letos minilo že tudi 60 let, odkar so v Združenih narodih sprejeli Splošno deklaracijo človekovih pravic. V čast obeh pomembnih obletnic bomo v Amnesty International Slovenije na Prešernovem trgu v Ljubljani že dan prej - 9. decembra - prižgali 1000 svečk za človekove pravice. Naši prostovoljke in prostovoljci bodo v obliko velike svečke, obdane z bodečo žico, razporedili 1000 svečk. Zadnje svečke bomo prižgali skupaj z nekaterimi našimi dolgoletnimi podporniki ali vidnejšimi člani, med drugimi tudi Vladom Kreslinom, Arnejem Hodaličem in Zoranom Jankovićem, ob 19. uri. Vabljeni!

RAZSTAVA OD SREDNJEŠOLKE DO GIBANJA 8500 LJUDI
Preden bo na Prešernovem trgu zasijalo 1000 svečk bo 9. decembra ob 18.30 ljubljanski župan Zoran Janković v Steklenem atriju Mestne hiše Ljubljana odprl razstavo o 20 letih delovanja slovenske Amnesty z naslovom Od srednješolke do gibanja 8500 ljudi. Razstava bo sicer na ogled že tudi ob robu vseh treh Kreslinovih koncertov (6. - 8. december); od 15. do 20 decembra pa v Multimedijskem centru Mladinskega centra Velenje.

NOVOLETNO-ROJSTNO-DNEVNA ZABAVA
Praznični predvečer dneva človekovih pravic bomo sklenili z novoletno-rojstno-dnevnim družabnim druženjem v Ribci (pod Tromostovjem, 9. decembra po 20. uri). Toplo vabljeni!


To je 39. številka e-mesečnika E-mnesti.

Akcije

PODPIŠITE SE V PODPORO DEKLARACIJI!
Naj bo vaše darilo ob 60. rojstnem dnevu Splošne deklaracije človekovih pravic glas v njeno podporo. Dodajte svoje ime!


ODLIČNO NOVOLETNO DARILO - SLIKANICA

Slikanica Vsi se rodimo svobodni skozi odlične ilustracije in v poenostavljeni obliki predstavlja Splošno deklaracijo človekovih pravic. Kupite za zgolj 14,90 EUR in podprite delo AIS.

PRIJAZNO NOVO LETO Z VOŠČILNICAM AIS

Prejemnike vaših lepih želja ob novem letu spomnite na pomen varovanja človekovih pravic. Kupite voščilnice AIS.

E-mnesti je elektronsko glasilo Amnesty International Slovenije, s katerim sredi vsakega meseca obveščamo o novih akcijah in dogajanjih na področju človekovih pravic. Več o Amnesty International Slovenije si preberite na http://www.amnesty.si .
Ne želim več prejemati klik | Moje nastavitve klik | Posreduj prijatelju klik



Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net