TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
MDDSZ OB MEDNARODNEM DNEVU MLADIH
Ljubljana

Povzemamo iz spletne strani MDDSZ:

Mednarodni dan mladih

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ob današnjem mednarodnem dnevu mladih sporoča, da bo tudi v prihodnje z različnimi ukrepi in transferji prispevalo k boljšemu položaju mladih.

Generalna skupščina OZN je leta 1999 razglasila 12. avgust za Mednarodni dan mladih z namenom, da tudi mladi dobijo dan, na katerega lahko še posebej opozorijo na svojo vlogo, pravice in dolžnosti ter tudi težave, s katerimi se srečujejo v današnji družbi. Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve se zaveda izjemnega pomena mladih in njihovega prispevka k družbi znanja in ob tej priložnosti poudarja, da bo s svojimi politikami še naprej prispevalo k boljšemu položaju mladih.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je z namenom lažjega dostopa do zaposlitve za mlade pripravilo številne programe aktivne politike zaposlovanja in druge ukrepe za spodbujanje zaposlovanja mladih. Uvedlo je zakonske olajšave za delodajalce, ki zaposlijo mlade, zakonske olajšave za delodajalce za nadomestno zaposlitev za starša, ki koristi dopust za nego in varstvo otroka.

S spremenjenim zakonom o štipendiranju v letošnjem letu bomo zagotovili večještevilo prejemnikov štipendij, saj smo spremenili vstopni cenzus za pridobitev državne štipendije. Zakon omogoča tudi sofinanciranje kadrovskih štipendij. Obenem preučujemo nadaljnje možnosti izboljšav na tem področju.

S ciljem izboljšanja zaposlitvenih možnosti diplomantov in povečanja njihovo konkurenčnost na trgu dela, smo pripravili ukrep usposabljanja absolventov na delovnem mestu in subvencij za zaposlitev diplomantov. Projekt se imenuje Absolvent - aktiviraj in zaposli se! Namen programa je aktiviranje študentov v absolventskem stažu, da aktivno pristopijo k pridobivanju znanja in veščin, ki jih potrebujejo za lažjo vključitev na trg dela in spodbujanje zaposlovanja diplomantov s pomočjo subvencij za zaposlitev za polni delovni čas za 6 mesecev. Mladi se v okviru aktivne politike zaposlovanja vključujejo tudi in predvsem v usposabljanje na delovnem mestu, s čimer se jim zagotavlja pridobivanje ustreznih delovnih izkušenj, ter v subvencionirane zaposlitve preko objavljenega javnega razpisa zavoda - projekt »zaposli.me«.

Z lajšanjem dostopa do zaposlitve z ustreznimi ukrepi, spodbudami in osveščanjem delodajalcev o koristnosti zaposlovanja mlade delovne sile bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Služba za odnose z javnostmi

Natisni novico

 
PARADA UČENJA 16.05.2024
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
ANKETA - MLADI

Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Julij 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30 31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net