TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
JANKO POTOČNIK-SLOVENSKI NAJPROSTOVOLJEC S PREDSEDNIKOM DRŽAVE IN SPREMLJAJOČIMI POMURCI
Brdo pri Kranju

RAZGLAŠENI NAJBOLJŠI PROSTOVOLJCI IN PROJEKTI ZA LETO 2009

10.06.2010

Na Brdu pri Kranju je potekala podelitev priznanj najboljšim prostovoljcem in prostovoljskim projektom za leto 2009. Gre za zaključno prireditev natečaja Mladinskega sveta Slovenije z naslovom "Prostovoljec leta 2009", katere pokrovitelj je predsednik RS dr. Danilo Türk, ki je prireditev skupaj s svojo soprogo Barbaro Miklič Türk, ambasadorko prostovoljstva, tudi gostil ter izročil priznanje dobitniku naziva Naj prostovoljski projekt. Ostala priznanja sta podelila minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik in predsednik MSS Kamal Izidor Shaker. Prireditev je popestril tudi nastop glasbene skupine Terrafolk.

Na letošnji natečaj je prispelo skupaj 187 prijav; 144 za posameznike in 43 za projekte; sodelovalo je skupno 111 različnih prijaviteljev. Letos so med Naj nazive dodali še dve novi kategoriji: Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt. Tako so k prijavi spodbudili nekoliko več organizacij s področja mladine; tokratna "posebnost" je tudi več prijav s področja kulture. S področja kulture sta tudi oba projekta, ki sta prejela posebni priznanji.

Strokovna komisija, ki je izbirala Naj prostovoljce in projekte, je pri svoji izbiri upoštevala predvsem samostojnost in samoiniciativnost prostovoljcev pri njihovem delu, rezultate njihovega dela, vpliv na okolico ter širjenje prostovoljstva in mreženje (vključevanje različnih institucij, skupin in posameznikov) v njihovo delo. Podelili so naziva Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinski voditelj oz. Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt. Poleg tega se je komisija odločila podeliti še dve posebni priznanji.

Na prireditvi so bili podeljeni naslednje nazive in priznanja:

Naziv Naj prostovoljec 2009 v kategoriji moški do 19. leta je prejel Klemen Balanč iz Slovenskih Konjic, in sicer na predlog Mladinskega centra Dravinjske doline za uspešno delo z mladimi (predvsem v okviru Kluba dijakov Dravinjske doline), za motiviranje svojih vrstnikov, spodbujanje kreativnosti in zdravega življenjskega sloga.

Naziv Naj prostovoljka 2009 v skupini ženske do 19. leta je prejela Ula Kočevar iz Metlike na predlog Ustanove fundacija za pomoč otrokom za uspešno pripravo in izvedbo humanitarnih aktivnosti, za izjemno samoiniciativnost in vključevanje različnih institucij in posameznikov v svoje delo.

Naziv Naj prostovoljka 2009 v skupini ženske od 20. do 30. leta je prejela Mojca Urh iz Cerkelj na Gorenjskem na predlog Mladinskega centra Cerklje za delovanje na mladinskem, kulturnem, in humanitarnem področju, še posebej za uspešno motiviranje mladih prostovoljcev.

Naziv Naj prostovoljec 2009 v kategoriji moški od 20. do 30. leta je prejel Sebastjan Šeremet iz Novega mesta; na predlog ŠENTa - Slovenskega združenja za duševno zdravje, enote Novo mesto, za delo in aktivizem na kulturnem področju, delo z mladimi ter razvijanje alternativnih in inovativnih pristopov k njihovemu izražanju.

Naziv Naj prostovoljka 2009 v skupini ženske nad 30 let je prejela Jasminka Salanović iz Ljubljane na predlog Muslimanskega dobrodelnega društva Merhamet za delovanje na humanitarnem področju, še posebej za delo z ranjenimi otroci iz Plelestine v okviru projekta Za otroke Gaze.

Naziv Naj prostovoljec 2009 v kategoriji moški nad 30 let je prejel Janko Potočnik iz Spodnjega Kamenščaka (občina Ljutomer); na predlog Mladinskega centra Prlekije za požrtvovalno delo na humanitarnem, kulturnem in mladinskem področju ter za povezovanje med generacijami.

Naziv Naj prostovoljski projekt 2009 - najvišji naziv za skupinsko prostovoljsko delo - pa je pripadel Osnovni šoli Stranje (občina Kamnik) za projekt Prostovoljno in ustvarjalno delo mladih - model vzgoje in izobraževanja - za premišljen sistem organiziranja in vodenja prostovoljnega in ustvarjalnega dela osnovnošolcev, skozi katero vzgajajo samostojne in samoiniciativne prostovoljce.

Naj mladinski voditelj / Naj mladinska voditeljica je voditelj/ica skupine oz. skupin mladih v okviru mladinske ali podobne organizacije ali v okviru neformalne skupine, ki - v okvirih tega natečaja to delo opravlja prostovoljno. Naj mladinska voditeljica 2009 je postala Irena Mrak iz Nove Gorice, na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, in sicer za vsestransko in obsežno delovanje med mladimi na lokalnem, regijskem in nacionalnem nivoju v ZSKSS, predvsem na področju izobraževanja mladih.

Pri Naj mladinskem projektu pa gre za prostovoljske projekte, pri katerih je večina prostovoljcev mladih (okvirna starost od 15 do 29 let). Naziv Naj mladinski projekt 2009 je pripadel Društvu Mladi Renče-Vogrsko (občina Renče-Vogrsko, južno od Nove Gorice) za projekt Poletje v Bukowci - projekt, v katerem so mladi združili izobraževanje, kulturo, šport in zabavo, pritegnili številne mlade in obogatili življenje v svojem lokalnem okolju.

Komisija se je odločila podeliti tudi dve posebni priznanji, in sicer dvema projektoma, ki sta bila v ožjem izboru, pa nista bila izbrana za Naj projekt, in sicer:
- Občini Škofja loka za projekt Škofjeloški pasijon 2009 - za edinstven in odmeven kulturni dogodek v Sloveniji, ki hkrati z ohranjanjem kulturne dediščine pomeni izjemen dosežek prostovoljtva pri nas.
- Kulturnemu društvu Orel Semič za projekt Krakarjevi dnevi 2009 - za izvedbo avtohtone večdnevne kulturne prireditve, ki preko prostovoljstva in spomina na svojega rojaka (posvečeno pesniku Lojzetu Krakarju) poveže lokalno okolje in mu daje poseben ugled.

Podeljena priznanja.Link za foto galerijo: http://www.prlekija-on.net/ostale-novice/1702/podelitev-priznanj-najboljsim-prostovoljcem-leta-2009.html

foto: urad predsednika RS
tekst: redakcija klopotca
Izberi priponko iz menija Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net