TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
ZA ART CENTER
07.03.2007, Ljubljana

Porocilo o sestanku s Cokljatim

V četrtek 1. marca 07 smo bili izgnana ekipa Art centra, Vita, Pec in Julij, povabljeni na sestanek s predsednikom Državnega zbora Francem Cukjatijem ter predsednikom Odbora za kulturo šolstvo in šport DZ Brankom Grimsom.

Vabilo je bilo verjetno posledica Kulturnega pozdrava, ki smo ga skupaj s pismi podpore Univerze v Ljubljani in Likovne akademije vna vse možne vladne naslove pošiljali za dan kulture.

Sestanek je bil izveden zelo protokolarno (rokovanje v dveh vrstah in podobne načrtne abotnosti).

Na voljo sta nam dala 20 minut, da predstavimo položaj Art centra. To smo po najboljših močeh napravili ter ju založili z dokumenti (predstavitev problematike, pravno-formalni dokumenti, odzivi v medijih). Njuna prva vprašanja, ki so sledila, so se vrtela predvsem okoli tega, kdo je formalni lastnik stavb Art centra in kateri pravni subjekt zastopamo mi. Ko smo uspeli razložiti, da je lastništvo deljeno in da je večinski lastnik društvo Onej, ki ga zastopamo mi, da pa je glavni problem ravno to, da je občinskim oblastnikom uspelo z nelegalno nastavitvijo Petre Pike Pevec Rituper za v.d. direktorja prevzeti pravni subjekt zavoda Art center in to izkoriščajo za načrtno uničevanje samega zavoda, smo dobili odgovor, da je to stvar sodišč in da se Državni zbor ne sme mešati v njihovo delo. Pojasnili smo jim, da preko sodišč že ves čas rešujemo zadeve, vendar da so sodišča, kot je splošno znano, zelo počasna vrh tega pa je lokalno sodišče v Murski Soboti očitno na strani občinskih oblastnikov. Škoda, tako zaradi tega, ker so prekinjene vse dejavnosti, kakor škoda na samih stavbah, kakor finančna škoda zaradi propadajočih razpisnih projektov, pa je vsak dan večja. Vmes smo še povdarili, da ne gre za spor med lokalno skupnostjo ter Art centrom in njegovimi dejavnostmi, saj nas bližnje prebivalstvo podpira, temveč si le peščica, ki ima v rokah občinsko oblast, želi Art center nelegalno prisvojiti. Odgovor je bil, da verjameta, da so naši podatki resnični in da sodišča niso vedno nepristranska, vendar pa, da so neodvisna.Vprašali smo, ali lahko Državni zbor pozove Ministrstvo za kulturo, da zaščiti Art center, naprimer tako, da prevzame delež občine v zavodu ter, ali lahko sproži pri Ministrstvu za pravosodje nadzor zakonitosti delovanja lokalnega sodišča v Murski Soboti. Odgovor je bil, da se Državni zbor ne sme mešati niti v izvršno vejo oblasti, lahko pa podpre npr. Ministrstvo za kulturo pri prevzemu občinskega deleža v zavodu, če to to predlaga, ter zahteva od Ministrstva za pravosodje izvajanje nadzora nad delovanjem sodišča, če mi vložimo zahtevo po nadzoru. France Cukjati je tudi obljubil, da bo Državni zbor verjetno obravnaval problematiko Art centra ter da bodo proučili dokumentacijo, ki smo jim jo predali. Nato je bilo sestanka konec.

Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net