TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
Delavnice v INFOPEKI
04.12.2012, Maribor


Pozdravljen/a,

v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA smo zate v mesecu novembru in decembru pripravili pester nabor izobraževanj, še vedno pa te vabimo, da nam zaupšaš svoja mnenja in predloge v obliki posredovanja kratkih odgovorov na spletne ankete in sodeluješ na natečaju »Urbaniziraj zase!«.

V PEČICI

Preventivna delavnica o spolnosti

Se ti zdi, da je šolska zdravstvena spolna vzgoja preveč teoretična? Si za sproščen pogovor o spolnosti in spolni identiteti? Potem te v okviru Cikla izobraževanj za mlade »Moje zdravje - moja odgovornost« vabimo na delavnico, ki bo v ponedeljek, 10. 12. 2012, od 16.00 so 18:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Brezplačna delavnica je zamišljena kot pogovor, ki je usmerjen z anonimnimi vprašanji mladih udeležencev. Omogoča ti možnost razmišljati in spregovoriti o lastnih občutjih in doživljanju, družbenih stereotipih in omejitvah, negotovosti in strahovih, ki jih sproža kriza spolne identitete v obdobju odraščanja ter ti ponuja pomoč, kako razviti zrelo spolnost oz. stabilno in trdno spolno identiteto.

Rok prijave 3. 12. 2012na infopeka@infopeka.org .

Delavnico bo vodil Tomaž Podbevšek, študent slovenskega jezika s književnostjo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, ki je kot prostovoljec v MISC INFOPEKA opravil usposabljanje, ki ga izvaja Društvo za preventivno delo, in kot inštruktor že drugo leto izvaja mladinske delavnice.

Delavnica »Učne tehnike - ključ do uspeha« za osnovnošolce, srednješolce in študente

Želiš izvedeti, kakšen učni tip si? Spoznati učinkovite učne metode?Preveriti ali so tvoje tehnike učenja dovolj učinkovite? Se seznaniti z zakonitostmi pomnjenja in pozabljanja? Se seznaniti z izdelavo dobrih zapiskov in prednostmi izdelave miselnih vzorcev? Poskusiti uporabiti eno od uspešnih bralnih strategij?

Vabimo te na brezplačno delavnico, ki bo potekala 12. 12. 2012, od 16:00 do 18:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Rok prijave je 10. 12. 2012 na infopeka@infopeka.org .

Delavnico bosta vodili Alenka Sagadin Mlinarič, univ. dipl. ped in soc. kult. in Anita Šoštarič, univ. dipl. ped., svetovalki v Svetovalnem središču Maribor pri Andragoškem zavodu Maribor - Ljudski univerzi.

Delavnica »Predstavitev joge z vadbo«

V ponedeljek, 17. 12. 2012, od 16:00 do 18:00 te vabimov okviru Cikla izobraževanj za mlade »Moje zdravje - moja odgovornost« v prostor MISC INFOPEKA na brezplačno predstavitev joge, ki bo povezana z dejansko vadbo. Delavnica bo osvetlila osnovne koncepte joge kot celote psihosomatskih vaj, ki so namenjene krepitvi in usklajevanju živčnega sistema, duha, zavesti in duše.

Skozi dve urno predstavitev in vadbo bos spoznal/a jogo kot veščino, ki nas osveži in napolni z energijo, pomagak boljšemu fizičnemu zdravju, povečuje sposobnost koncentracije, povečuje sproščenost in umirjenost ter samozavest. Hkrati pa ti omogoča, da se bolje spoznaš in razvijaš razumevanje in spoštovanje do sebe in drugih.

Rok prijave 10. 12. 2012na infopeka@infopeka.org .

Delavnico bo izvajala Branka Arko, Društvo Joga v vsakdanjem življenju.

Delavnica »Priprava na učenje« za osnovnošolce, srednješolce in študente

V sredo, 19. 12. 2012, od 16:00 do 18:00 te vabimo na brezplačno delavnico, na kateri boš spoznal/a ključne strategije uspešnega učenja, seznanjen/a boš z učinkovitim načrtovanjem in organizacijo časa za učenje in kako odpraviš bojazni pred spraševanjem, testi in izpiti ter se dobro osebno pripraviš na preverjanje znanja. Na delavnici bo čas za razmislek o tem, kako poteka tvoje lastno učenje, v čem si dober/a, kaj bi lahko pri svojem učenju še izboljšal/a.

Rok prijave je 17. 12. 2012 na infopeka@infopeka.org .

Delavnico bosta vodili Alenka Sagadin Mlinarič, univ. dipl. ped in soc. kult. in Anita Šoštarič, univ. dipl. ped., svetovalki v Svetovalnem središču Maribor pri Andragoškem zavodu Maribor - Ljudski univerzi.

Predstavitev knjige Na trdna tla- brezsramni pregled samoniklih prizorišč in premislek nevladja mladinskega polja

V četrtek, 20. 12. 2012, ob 13:00 bo v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, dr. Rajko Muršič predstavil svojo knjigo Na trdna tla- brezsramni pregled samoniklih prizorišč in premislek nevladja mladinskega polja.

Na trdna tla je letošnjo pomlad izdala Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon ob pomoči Urada RS za mladino. Knjiga prinaša rezultate raziskave, ki so jo na terenu opravili akterji in akterke nevladja mladinskega polja, strokovno pa jih je povzel in interpretiral eden vodilnih kulturnih antropologov pri nas, Rajko Muršič. S to analizo je Urad RS za mladino zaokrožil projekt treh analiz oziroma raziskav, ki so služile zbiranju relevantnih informacij za oblikovanje prvega nacionalnega programa za mladino v Sloveniji, po mnenju direktorja Urada, Petra Debeljaka, pa je prav analiza potencialov nevladnega dela mladinskega sektorja v tem projektu ključna.

Rok prijave je 18. 12. 2012 na infopeka@infopeka.org .

"Živimo v času, ki je izrazito nenaklonjen mladim. Evropska unija pacificira mlade s projekti, ki ne spodbujajo avtonomije in ustvarjalnosti, temveč s prostovoljstvom, praksami in neformalnim izobraževanjem nadaljujejo ter poglabljajo protestantsko etiko zastonjskega dela, ki vključuje malico in dnevnice, ali nadaljujejo s šolo v prostem času. Na drugi strani tudi nacionalne države skrbijo za svojo mladino, tako da jim, kot na primer Slovenija, odvzamejo štipendije in jih do polnoletnosti nakazuje staršem, za obšolske dejavnosti pa jim ustanavlja javne zavode, v katerih se pod nadzorom mladinskih delavcev vključujejo v dejavnosti, ki sem jih omenil zgoraj. Mladi v najboljšem primeru ostajajo pod pokroviteljstvom staršev in ostarele družbe, ki jim odžira prostor, delo in prihodnost. Evropska unija, povedano na kratko, izvaja politike, ki zatirajo mlade, čeprav se navzven ponaša s podporo različnim mladinskim projektom.

A ni vse črno, še zdaleč ne. V vsaki generaciji mladih se najde nekaj upornikov, ki si upajo zastaviti besedo proti dogmatskemu blebetanju odraslih, temveč vzeti svojo usodo v lastne roke. Zasedeni prostori, skvoti, in druga samonikla prizorišča so središča ustvarjalnosti, samostojnosti in nepredvidljivega uporništva, v katerih pridejo do besede tisti, ki se izogibajo tako kapitalu kot podaljšanim rokam države in smo jih v knjigi Na trdna tla predstavili člani in članice Ustanove nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon." Rajko Muršič

Veganska kuharska delavnica

Za nekatere je lahko veganstvo način prehranjevanja ali življenjski slog, a to pojmovanje je potrebno ločiti od pojma etičnega veganstva, ki izključuje uporabo živali za katere koli človeške namene - za prehrano, obutev, oblačila, biomedicinska raziskovanja, šport, zabavo - in je po načelu splošne pravičnosti temeljna moralna dolžnost ljudi do drugih živali. Meso, mleko in mlečni izdelki, jajca, oblačila in obutev iz živali ter vsi drugi živalski proizvodi predstavljajo institucionalizirano poblagovljenje nečloveških živali. Etično veganstvo je osebna zavrnitev pojmovanja, da so nečloveške živali zgolj tržno blago in da njihovo življenje nima enake moralne vrednosti kot človeško življenje.

Na brezplačni delavnici, ki bo v okviru Cikla izobraževanj za mlade »Moje zdravje - moja odgovornost« v petek, 21. 12. 2012, od 14:00 do 18:00 v prostorih MISC INFOPEKA, se bomo pogovarjali o tem, kaj je etično veganstvo in kaj posameznico/-ka privede do odločitve zanj, si ogledali kratek film in pripravili nekaj enostavnih veganskih jedi.

Rok prijave je 17. 12. 2012na infopeka@infopeka.org .

Delavnico bo izvajala Urška Breznik, Za živali!, Društvo za uveljavitev njihovih pravic.

Kratka anketa “Stopinje mesta”

V okviru projekta Stopinje mesta,ki je program Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, bomo v naslednjem letu izvajali tematske sprehode, na katerih bomo raziskovali lokalno okolje in se družili z domačini in obiskovalci ter sprehode za mlade popotnike v angleškem jeziku, katerim bo namenjen tudi popotniški priročnik, ki ga bomo izdali. Prav tako bomo izvajali tudi predavanja in delavnice, na katerih bomo razmišljali o Mariboru kot urbanem prostoru in njegovi rabi.

Prosimo te, da izpolniš kratko anketo: http://www.surveymonkey.com/s/KR3YJXK , s katero bomo ugotovili interes mladih za prihajajoče dejavnosti ter lažje določili termine le teh.

Kratka anketa “Travne bilke”

INFOPEKA začenja s projektom Travne bilke*- spodbujamo solidarnost in ustvarjalnost, ki je program Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.

V okviru projekta želimo za vse mlade (dijake, študente, zaposlene, brezposelne mlade) v letu 2013 organizirati zanimive delavnice in predavanja, zato bi bili zelo veseli tvojega mnenja in odgovorov na vprašanja, ki jih zajema vprašalnik, ki ga najdeš na tej spletni povezavihttp://www.1ka.si/a/19805 . Vprašalnik je anonimen. Rezultati bodo uporabljeni izključno v raziskovalne namene.

Kratka anketa »Urbaniziraj zase!«

V okviru projekta “Urbaniziraj zase!”, ki je program Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, te vabimo k sodelovanju. Prosimo, da izpolniš kratko anketo: Urbana oprema v KC Pekarna. tvoji odgovori nam bodo pomagali pri izboru elementov urbane opreme za Kulturni center Pekarna

Projekt “Urbaniziraj zase!” zajema medsebojno sodelovanje mladih pri oblikovanju in izdelavi urbane opreme (mize, klopi, …) za mlade v Kulturnem centru Pekarna in je na eni strani inštrument, ki bo dvignil vrednost deficitarnih poklicev, ki so v zatonu, na drugi strani pa bo mlade vzpodbudil k aktivnejši vlogi v lokalnem okolju in timskemu delu.

Natečaj “Urbaniziraj zase!”

V sklopu Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 razpisujemo natečaj »Urbaniziraj zase!« za vse mlade med 14 in 29 letom starosti, ki želite sprostiti lastno kreativnost.

Mladi si želimo prijazen, odprt in dostopen prostor za druženje, ustvarjanje, čilautanje …, zato pokaži svojo ustvarjalnost in oblikuj nekonvencionalno opremo za KC Pekarna znotraj razpisanih pogojev natečaja: Natecaj Urbaniziraj zase .

Svoj predlog/-e pošlji do 20.12. 2012, do 24:00, na e-naslov infopeka@infopeka.org ali na naslov Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 8, 2000 Maribor.

»Knjižnica tete Rose«

INFOPEKA bo v sodelovanju z Zofijinimi ljubimci zate kmalu odprla Knjižnico tete Rose / teta Rosa je seveda aluzija na Roso Luxemburg, družbeno-politično aktivistko, anarhistko in feministko/.

V njej bo na voljo družbeno - angažirana, uporniška in radikalna literatura, ki jo težje ali pa sploh ne moreš najti v drugih knjižnicah v Mariboru.

V kolikor natančno veš, katera dela bi rad videl/a na Rosinih knjižnih policah, nam to sporoči na infopeka@infopeka.org .

Knjižnica je del programa, ki ga izvajamo v okviru Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.

»PisarnaPraksa«

Potrebuješ pomoč pri iskanju praktičnega usposabljanja, potem je »PisarnaPraksa« pravi naslov zate. »PisarnaPraksa« je neformalna skupina mladih, ki deluje v INFOPEKINEM inkubatorju. Nudimo ti pomoč pri iskanju praktičnega usposabljanja, v času izvajanja in po njem. V času študija ti bomo pomagali poiskati podjetje ali organizacijo v kateri boš lahko opravljala / opravljal obvezno študijsko prakso in se na ta način preizkusila / preizkusil na različnih delovnih področjih. »PisarnaPraksa« te bo informirala o stanju na trgu dela in te pripravila na zahteve delodajalcev. Pomoč pri iskanju praktičnega usposabljanja je brezplačna.

Vabljena / vabljen vsak delovnik med 8:00 in 16:00 v prostore MISC INFOPEKA.

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

Ekipa MISC INFOPEKA
--
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Pekarna-magdalenske mreže
Ob železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.: + 386 2 300 68 50
fax: + 386 2 300 78 71
gsm: + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org


***********
Dejavnost podpirajo Mestna občina Maribor, EPM Maribor 2013, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Javni zavod MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, Zavod RS za zaposlovanje, Urad RS vlade za komuniciranje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo, Hostel Pekarna, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Pekarna-magdalenske mreže.


_______________________________________________
Infopeka-SlovenskaMreza mailing list
Infopeka-SlovenskaMreza@lists.aufbix.org
http://lists.aufbix.org/cgi-bin/mailman/listinfo/infopeka-slovenskamreza
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net