TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
[Menza] Tedenski napovednik
10.12.2012, Ljubljana


Menza pri koritu / Metelkova mesto
facebook.com


PON, 10. 12. 2012, ob 17.00: Cirkuške delavnice.
SRE, 12. 12. 2012, ob 20.00: Impro na Metelkovi: 2. Ljubljanski Impro PokAl - LIPA
SOB, 15. 12. 2012, ob 21.00: Čakalnica (gledališka predstava)
NED, 16. 12. 2012, ob 22.00: L’enfance rouge + Eugene S. Robinson (Oxbow) (avant-rock)
PON, 17. 12. 2012, ob 17.00: Cirkuške delavnice
PON, 17. 12. 2012, ob 21.30: Mlade rime #73


Podrobnejši program:

Ponedeljek, 10. 12. 2012, ob 17.00:

Dragi cirkuški navdušenci, vabljeni ste na delavnice ter hkrati odprte vaje žongliranja, ki potekajo vsak ponedeljek med 17:00 in 19:00 v Menzi pri koritu!
Delavnica je primerna za vse starosti, na voljo imamo rekvizite Cirkusa pri koritu, ni pa odveč, če prinesete svoje. Največ žongliramo z žogicami in keglji ter vrtimo palice, v našem inventarju pa so tudi diaboli, poie ter kitajski krožniki. Radi se pomenkujemo ob čaju ali kavi, tako da če v življenju radi združujete prijetno z nekoristnim (kar metanje plastičnim predmetov v zrak nedvomno je, četudi dobrodejno vpliva na razvoj obeh možganskih polobel), ne odlašajte, temveč se nam pridružite na ponedeljkovih srečanjih!
Prost vstop.
Organizacija: Menza pri koritu.
__________________________

Sreda, 12. 12. 2012, ob 20.00:
IMPRO NA METELKOVI: 2. LLJUBLJANSKI IMPRO PokAl
- LIPA

Impro liga, vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, prireja tradicionalni drugi Ljubljanski Impro PokAl - tekmovanje ljubljanskih improvizacijskih skupin za naslov najboljšega impro kolektiva v prestolnici.
Med seboj se bo v treh tekmah pomerilo 6 trojčkov, ki bodo skušali čim bolj navdušiti občinstvo s svojimi hitrimi gledališkimi zamislicami. Zmagovalni tim pa čaka lepa nagrada - Ljubljano bo namreč zastopal na 2. Spopadu mest v Prešernovem gledališču v Kranju. V soboto in nedeljo, 15. ter 16. decembra, se bodo tam namreč med seboj pomerile mestne reprezentance Kranja, Maribora in Ljubljane.
Pridite navijat za svoje!
Vstopnina: 3 €.
Organizatorja: Impro liga, KUD France Prešeren Trnovo in Menza pri koritu.
__________________________

Sobota, 15. 12. 2012, ob 21.00
ČAKALNICA

Vabimo vas na ponovitev predstave Čakalnica gledališke skupine Odpisani, ki v Menzi pri koritu gostuje v okviru Cirkusa kabare. Uvod v predstavo bo krajši stand up komedijantov Simona Zajca in Nina Konvalinka ter vragolije cirkusantov.
Idejna zasnova Čakalnice je bilo spoznanje članov Odpisanih, do katerega so prišli s kritičnim opazovanjem sodobnega sveta, da smo se ljudje navadili pritoževati v upanju, da se bomo potem počutili bolje. Kar naprej čakamo na rešitev naših “težav”. Pritožujemo se nad problematikami sodobne družbe, hkrati pa pričakujemo, da jih bo rešil nekdo drug ali da se bodo rešile same. In čakamo…

“Močan si, če lahko stojiš na uličnem vogalu in čakaš… nikogar.” -Gregory Corso

Gledališka skupina Odpisani je neodvisna skupina, ki deluje od leta 2008 v sklopu programa Univerza pod zvezdami. Je prostor srečevanja in druženja različnih posameznikov. Junija in oktobra je ustvarila novo krajšo predstavo, Čakalnica. Različne čakalnice so mnogokrat nepričakovano mesto srečanja različnih ljudi, njihovih zgodb in svetov. O čem se ljudje v njih pogovarjamo, kakšni so, kakšno je vzdušje v prostoru? O tem se je skupina spraševala tudi na vajah. Predstava je nastajala podobno kot njene ostale predstave. Odpisani so izhajali iz lastnih življenjskih izkušenj in kritičnih misli. Preko improvizacijskih gledaliških vaj uprizarjanja čakalnice so se izkustveno poglabljali v zgodbe in problematike, ki so se odpirale, ter raziskovali njihove različne zorne kote. Oktobra so iz nekaterih prizorov ustvarili scenarij. Izbor scen je bil odvisen predvsem od stalne udeležbe članov Odpisanih, ki je mnogokrat negotova, zato so se pri ustvarjanju scenarija temu prilagodili.
Povezavi: veza.sigledal.org , delo.si/kultura/oder
Prostovoljni prispevki.
Organizacija: Menza pri koritu.
__________________________

Nedelja, 16. 12. 2012, ob 22:00
L’ENFANCE RUGE + EUGENE S. ROBINSON (OXBOW)


Francosko-italijanski trio L’enfance rouge - bend, ki ga ne pozabiš, ko ga enkrat slišiš v živo - v novi etapi svoje razgibane, skoraj dve desetletji dolge glasbene poti, združuje moči z Eugenom S. Robinsonom, mojstrom pisane in govorjene besede, ki se je proslavil kot vokalist notoričnih kalifornijskih avant-rockerjev Oxbow, sicer pa piscem revij Wire, LA Weekly, Vice in Hustler, sodelavcem Henryja Rollinsa, Lydie Lunch, Barryja Adamsona, Steva Albinija, Dead Kennedys…, biografom Neurosis, igralcem in - nenazadnje - orjakom, ki se tekmovalno ukvarja z borilnimi športi in je o tem napisal tudi knjigo (Fight, Everything You Ever Wanted to Know About Ass-Kicking but Were Afraid You’d Get Your Ass Kicked for Asking).
Četverica se v okviru skupne turneje ekskluzivno oglaša tudi v Menzi pri koritu, ki je bila pred leti ena izmed postojank L’enfance rouge na njihovih turnejah po Balkanu. Tokrat z Robinsonovimi zgodbami o udarcih, brcah in pretakanju krvi, o fightu, ki jih je četverica v demo različici na splet poslala pred šestimi meseci.

Zasedba:
François R. Cambuzat - kitara & vokal
Chiara Locardi - bas & vokal
Jacopo Andreini - bobni
+ Eugene S. Robinson - vokal

Zasedba L’enfance rouge je nastala leta 1993 in deluje v glavnem kot trio. Njeno jedro sta od vsega začetka kitarist in vokalist François R. Cambuzat (tudi član zasedbe Il Gran Teatro Amaro in ustanovitelj Kim Squad And Dinah Shore Zeekapers), in Chiara Locardi (vokal, bas). Od leta 2000 ju spremlja multiinstrumentalist Jacopo Andreini, ki je bil med drugim sodelavec tudi pri nas dobro znanih OvO, Ronin in Vialka, sicer pa je že od osemdesetih dalje aktiven v celi vrsti bendov in projektov, trenutno predvsem v zasedbah Squarcicatrici, Jealousy Party in Tsigoti.
Trio redno igra na turnejah po Evropi in je doslej objavil osem plošč, poimenovanih po mestih, kjer so jih posneli. Plošči Swinnoujscie-Tunis (L’Enfance Rouge, 1995) in Reus-Ljubljana (L’Enfance Rouge, 1998) sta bili na meji med jazzom in komorno glasbo, albuma Taurisano-Cajarc (CPI, 1998) in Davos-Lerds (Audioglobe, 2000) sta nastala v zasedbi kitara-bas. Nova zasedba pa je posnela albume Rostock-Namur (2002), Krsko-Valencia (2005), Trapani-Halq al Waady (2008) in Bar-Bari (2011).

L’enfance rouge se umeščajo v polje avant-rocka, v katerega vpletajo dobro mero noisa, eksperimentalnih vložkov, arabsko-andaluzijskih vplivov in še česa.

Povezave: soundcloud.com/enfance-rouge/sets/eugenerouge , enfancerouge.org , eugenesrobinson.com
Intervju z Eugenom S. Robinsonom (Arte, 2007).

Vstopnina: 5 € (z rezervacijo na naslov rezervacije.menza@gmail.com ), 7 €
Organizacija: Menza pri koritu
__________________________

Ponedeljek, 17. 12. 2012, ob 17.00:

Dragi cirkuški navdušenci, vabljeni ste na delavnice ter hkrati odprte vaje žongliranja, ki potekajo vsak ponedeljek med 17:00 in 19:00 v Menzi pri koritu!
Delavnica je primerna za vse starosti, na voljo imamo rekvizite Cirkusa pri koritu, ni pa odveč, če prinesete svoje. Največ žongliramo z žogicami in keglji ter vrtimo palice, v našem inventarju pa so tudi diaboli, poie ter kitajski krožniki. Radi se pomenkujemo ob čaju ali kavi, tako da če v življenju radi združujete prijetno z nekoristnim (kar metanje plastičnim predmetov v zrak nedvomno je, četudi dobrodejno vpliva na razvoj obeh možganskih polobel), ne odlašajte, temveč se nam pridružite na ponedeljkovih srečanjih!
Prost vstop.
Organizacija: Menza pri koritu.
__________________________

Ponedeljek, 17. 12. 2012, ob 21.30
MLADE RIME #73

Glasba:Edenon & Koza Riba,
Svoje pesmi bereta Nika Marolt in Barbara Jurič.
Več informacij na Facebooku .
Prost vstop.
Organizacija: Menza pri koritu.


_______________________________________________
Menza mailing list
Menza@mail.ljudmila.org
https://mail.ljudmila.org/cgi-bin/mailman/listinfo/menza

YouTube - Videoposnetki iz tega e-poštnega sporočila
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
Marec 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 14 15 16 
17 18 19 20 21 22 23 
24 25 26 27 28 29 30 
31  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net