TA TEDEN
GORNJA RADGONA
LENDAVA
LJUBLJANA
LJUTOMER
MARIBOR
MURSKA SOBOTA
ORMOŽ
POMURJE
SLOVENIJA
SPODNJI KAMENŠČAK
TUJINA
PO VSEBINI
RECENZIJE
ARHIV
OPIS IN POGOJI
SEZNAM
GOSTOVANJE
SPLETNE SKUPINE
MC WIKI
VSTOP
PRIJAVA/REGISTRACIJA
Soustanovitelj in član
Projekt sofinancirajo:

NOVICE
 
OBVESTILA za NVO
25.03.2013, Slovenija

header

25. marec 2013
št. 12/13
title
MIZKŠ predlagali, naj bodo izvajalci programov za otroke s posebnimi potrebami tudi NVO
Ljubljana, 25. 3. 2013. - Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij - CNVOS je v okviru javne razprave o osnutku Zakona o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport posredoval predlog, naj bodo tudi nevladne organizacije možni izvajalci programov za otroke s posebnimi potrebami.

Osnutek zakona, kot ga je pripravilo ministrstvo, je določal, da so izvajalci programov vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami lahko samo vrtci, šole ter zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami.

K tej rešitvi je CVNOS predlagal dopolnitev, in sicer, da lahko takšne programe poleg omenjenih javnih zavodov na podlagi podeljene koncesije izvajajo tudi druge pravne ali fizične osebe, ki izpolnjujejo predpisane pogoje. Gre za rešitev, ki jo predpisi s področja vzgoje in izobraževanja že poznajo in tako ni posebnega razloga, da se to ne bi omogočilo tudi na področju usmerjanja otrok s posebnimi potrebami.
Več »
rounded
Delavnice za vzpostavitev NVO standarda kakovosti
Aprila začenjamo z novim sklopom delavnic, s pomočjo katerih se boste seznanili z zahtevami NVO standarda kakovosti in vzpostavili sistem v lastni organizaciji. Na delavnicah boste spoznali, kaj je NVO standard kakovosti, kako se oblikuje poslovnik kakovosti, izmenjali boste ideje o različnih orodjih in metodah dela ipd.

Učinki standarda? Manjša poraba časa za boljše rezultate projektov. Bolje definirani notranji procesi organizacije. Bolj gladka komunikacija in jasnejše razumevanje projektnih nalog. Manj šibkih točk pri uresničevanju poslanstev. Z vzpostavljenim standardom kakovosti financerjem in na razpisih brez dodatnih pojasnil dokazujete, da imate opredeljen način evalvacije doseganja ciljev in rezultatov ter da uporabnike programa aktivno vključujete v načrtovanje, izvedbo in evalvacijo programa.

Zakaj se udeležiti delavnic za pridobitev standarda kakovosti? >

Datum: 11. april - 13. junij 2013
Prosta mesta: 12 (2 udeleženca na organizacijo)
Kotizacija: 350 EUR - 700 EUR
Rok za prijavo: 1. aprila 2013 oz. do zapolnitve prostih mest
Prijava: 01 542 14 22, elektronska prijava

Sklop obsega 5 poldnevnih delavnic in tečaj za notranjo presojo.
Projektna klinika. V treh korakih do popolne projektne prijave
Množica dobrih idej, v prihodnost usmerjeni projekti in inovativni pristopi - nevladni sektor brbota od številnih odličnih zamisli. Večina jih žal nikoli ne zaživi zaradi preprostega razloga - spodleti jim ob prijavi na razpis. Napake so praviloma banalne: pozabljene priloge, napačni izračuni v finančnih načrtih, neustrezne ali pomanjkljive reference, nejasno zastavljeni cilji … Še pogosteje pa preprosto dejstvo, da sicer odlična projektna ideja ni zapisana v jeziku, ki bi prepričal razpisno komisijo. Kar je velika škoda.

Projektna klinika CNVOS rešuje manjše in večje težave, zaradi katerih lahko dobre in inovativne zamisli 'padejo' na razpisih. Celovita svetovalna rešitev v treh korakih projektni osnutek ali zavrnjeno projektno vlogo pomaga dvigniti na višjo raven in s tem poveča možnost za uspeh v tekmi za sredstva. Svetovanje obsega pregled projekta ter poglobljen komentar prednosti in možnih tveganj (ali razlogov) za neuspeh. Sledijo navodila za to, kako vlogo kar najbolj izboljšati. Zadnja faza je pregled in priprava nabora aktualnih razpisov, na katere je projekt mogoče pripraviti.
Več o storitvi >

Informacije in naročilo storitve:
01 542 14 22, tina.michieli@cnvos.si (Tina Michieli)
Z današnjim dnem se pričenja kampanja proti sovražnemu govoru na spletu
22. marec 2013 - Danes se je uradno pričela kampanja Sveta Evrope proti sovražnemu govoru na spletu, ki bo potekala vse do leta 2014. S Svetom Evrope sta strateško partnerstvo za spodbujanje strpnosti in temeljnih pravic sklenila Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem. Ukrepe za boj proti sovraštvu tako podpirajo tudi programi za NVO v okviru Finančnega mehanizma EGP.
Več »
Pravni napovednik za nevladne organizacije
Ne spreglejte zadnjega pravnega napovednika za NVO za obdobje od 16. do 22. marca 2013. Dostopen je v Pravnem kotičku .
Marčevska številka E-kup
Izšla je nova, marčevska številka E-kup, s katerimi vas SKUP - Skupnost privatnih zavodov obvešča o nekaterih storitvah, ki so vam na voljo ter lahko olajšajo poslovanje vašega socialnega podjetja, nevladne organizacije oz. olajšajo izvajanje splošno koristnih dejavnosti v okviru drugih izvajalcev.
Več »
Javno posvetovanje: kako izboljšati dostop do sodnega varstva za potrošnike in mala podjetja v čezmejnih sporih majhne vrednosti
Evropska komisija je začela javno posvetovanje o tem, kako izboljšati dostop do sodnega varstva za potrošnike in mala podjetja v čezmejnih sporih majhne vrednosti. Javno posvetovanje bo trajalo do 10. junija 2013.
Več »
Tour de NVO - iščemo dobre prakse nevladnih organizacij / socialnih podjetij
Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja v okviru aktivnosti »Tour de NVO« pripravlja zemljevid Slovenije s točkami »dobrih praks /projektov«, ki jih izvajajo nevladne organizacije ali socialna podjetja.
Več »
Vplivi krize na proračune za izobraževanje
Študija Evropske komisije o vplivih krize na proračune za izobraževanje je pokazala, da so se v 8 od 25 držav članic, ocenjenih v študiji, naložbe v izobraževanje od leta 2010 zmanjšale.
Več »
Regijska konferenca »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih«
RRA Notranjsko-kraške regije vabi na regijsko konferenco »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih«, ki bo v četrtek, 28. marca 2013, ob 10. uri, v Kulturnem domu Postojna.
Več »
Okrogla miza z naslovom »Ali Slovenija lahko premaga krizo?«
Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) v okviru cikla "Slovenija in EU" vabi na okroglo mizo z naslovom »Ali Slovenija lahko premaga krizo?«. Potekala bo v sredo, 27. marca 2013, ob 16. uri, v hotelu »Lev«. Na okrogli mizi bodo spregovorili: dr. Mihael Brejc, univerzitetni profesor, nekdanji minister in poslanec v EP; Peter Frankl, odgovorni urednik in direktor poslovnega časnika Finance; mag. Sebastjan Jeretič, strokovnjak za volilne kampanje; Bojan Požar,ustanovitelj in odgovorni urednik www.pozareport.si .
Več »
Priznavanje in pomen neformalnega izobraževanja pridobljenega v nevladnih organizacijah v teoriji in praksi v Sloveniji in Evropi
MINVOS in Zavod Nefiks vabita na simpozij "Priznavanje in pomen neformalnega izobraževanja pridobljenega v nevladnih organizacijah v teoriji in praksi v Sloveniji in Evropi", ki ga pripravljajo nevladne organizacije z namenom, da se v Sloveniji uredi področje priznavanja in vrednotenja znanja, pridobljenega na neformalni način.
Več »
Zdrava Atmosfera vabi na prireditev Pot od osebe do človeka
Zdrava Atmosfera vabi na predstavitev svojega delovanja - predstavo z naslovom Pot od osebe do človeka, ki bo v soboto, 6. aprila 2013, v Celju.
Več »
Nevladna organizacija Piali Ashar Alo išče prostovoljca/ko
Indijska nevladna organizacija Piali Ashar Alo, ki jo vodi Mojca Gayen, išče prostovoljko ali prostovoljca za pomoč mladi materi samohranilki s tremi otroci v predmestju Kolkate.
Več »
Najava Festivala prostovoljstva
Slovenska filantropija že štirinajsto leto zapored organizira Festival prostovoljstva. 14. Festival prostovoljstva bo med 18. in 25. majem povezoval na temo Prostovoljci - nosilci sprememb.
Več »
Odprto pismo: Nikoli več TEŠ 6
Po tem, ko sta EIB in EBRD 8. marca nakazali obljubljenih 650 milijonov evrov za 6. blok Termoelektrarne Šoštanj, so Focus, društvo za sonaraven razvoj, CEE Bankwatch Network in 96 drugih nevladnih organizacij na omenjeni banki naslovili pismo, v katerem jih pozivajo, da se nikoli več ne zavežeta k tako spornim posojilom.
Več »
Greenpeace ob uri Zemlje ponuja izziv
Če se 250 ljudi zaveže, da bodo tedensko vsaj enkrat avto zamenjali za kolo, bo Greenpeace ob dnevu Zemlje servisiral kolesa in stregel limonado.
Več »
Greenpeace z ladjo Arctic Sunrise na turnejo v podporo evropskim trajnostnim ribičem
Greenpeacoveova ladja Artic Sunrise je začela dvomesečno evropsko turnejo v podporo malim ribičem, v okviru katere bo priplula tudi v Koper. Turneja se pričenja ravno v času, ko pogajanja o reformi skupne ribiške (SRP) politike EU prehajajo v zaključno fazo.
Več »
Ob svetovnem dnevu voda o direktivi podeljevanja koncesij
Namen svetovnega dne voda, ki je 22. marca slavil svoj 20. rojstni dan, je opozoriti javnost na pomen sladke vode in zagovorništva dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami. Ravno voda in upravljanje njenih virov pa sta pred slabim mesecem dvignila ogromno prahu v Evropi.
Več »
Prvo srečanje Varuhinje s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora
Nova varuhinja človekovih pravic gospa Vlasta Nussdorfer vas ob nastopu svojega šestletnega mandata vabi na prvo srečanje s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora.
Več »
Strokovno posvetovanje "Celovito ravnanje z odpadki"
Zveza ekoloških gibanj Slovenije - ZEG vabi na strokovno posvetovanje "Celovito ravnanje z odpadki". Potekalo bo 17. in 18. aprila 2013 v Moravskih Toplicah, Hotel Ajda. Kotizacija.
Več »
Pekarna potopis: Rusija
Infopeka vabi na predavanje iz cikla PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso): Rusija. Potekalo bo 28. marca 2013 ob 18.00 uri v prostorih Galerije na Koroški cesti 18 v Mariboru. Na tokratnem potopisu vas bo v deželo ekstremov popeljal Robert Bartol.
Več »
Zbiranje podpisov za evropsko državljansko pobudo o UTD
Pričelo se je zbiranje podpisov za predlog evropske državljanske pobude: Univerzalni temeljni dohodek (UTD) - Raziskovanje možnosti in pogojev emancipatorne socialne države.
Več »
Mednarodna konferenca "Novi nevarni razred: soočenje pogledov na prekarnost"
Mirovni inštitut vabi na mednarodno konferenco "Novi nevarni razred: soočenje pogledov na prekarnost", ki bo v soboto, 30. marca 2013, v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15).
Več »
EU Si ti. Tudi o socialnem podjetništvu.
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani organizirajo javni posvet o socialnem podjetništvu v Sloveniji in priložnostih, ki jih razvoju socialnega podjetništva ponuja Evropski socialni sklad v programskem obdobju 2014-2020. Potekal bo v petek, 29. marca 2013, ob 10. uri, v City hotelu Ljubljana, Dalmatinova 15, 1000 Ljubljana.
Več »
Prvi posvet Modrega Posavja na temo: Socialno podjetništvo na stičišču s socialno oskrbo
Posavska regionalna stična točka nevladnih organizacij PRSTaN in Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca vabita na prvi posvet "Modrega Posavja" na temo "Socialno podjetništvo na stičišču s socialno oskrbo", ki bo potekal v četrtek, 4. aprila 2013, od 9.00 do 14.00 ure, v prostorih Doma upokojencev in oskrbovancev Impolca, Arto 13, Studenec.
Več »
Izjava Mirovnega inštituta o policijski represiji na vstajah
Kolektiv Mirovnega inštituta ostro obsoja represivne prakse policije, ki spremljajo spontane, nehierarhične in pluralne vstaje po Sloveniji.
Več »
Združeni narodi: ne zapravite zgodovinske priložnosti za nadzor nad orožjem
Amnesty International Slovenija obvešča, da se je 18. marca 2013 v New Yorku pričela Končna pogajalska konferenca ZN o pogodbi za nadzor nad orožjem. Devetdnevna konferenca je nadaljevanje pogajanj lani julija, ki so se zaradi taktiziranja nekaterih držav končala brez sporazuma.
Več »
Inštitut Integra vabi na seminar "Istanbulski protokol"
Inštitut Integra vabi k udeležbi na seminarju "Istanbulski protokol", ki bo potekal 26. marca 2013 v Vili Bianca v Velenju. Izobraževanje / usposabljanje je edinstvena priložnost za slovenske strokovnjake, ki se s tem pomembnim dokumentom in njegovo strokovno vsebino srečujejo v vsakdanji praksi, oziroma za vse, ki iz tega področja potrebujejo več poglobljenega znanja. Seminar bosta vodila priznana strokovnjaka, prof. dr. Thomas Wenzel ter dr. Holger Furtmayr.
Več »
Javno glasovanje za kratek film "Little Green Film Award"
Za in proti, zavod za kulturo dialoga vas v okviru mednarodnega partnerskega projekta »Razpravljaj, razumi … spremeni, okolje!« vabi, da si ogledate eno-minutne filme pod naslovom »Drevo«, ki so jih ustvarili mladi iz Kitajske, Litve, Slovenije in Tajske. O filmih lahko tudi glasujete. Tako, da všečkate filme, ki so vam najbolj všeč.
Več »
Mladi iz Brežic predlagali tabore za socialno ogrožene otroke
Mladinski svet Slovenije je v sredo, 13. marca 2013, skupaj z Mladinskim centrom Brežice izvedel enajsto lokalno srečanje projekta Mladi o okolju.
Več »
Evropska prestolnica mladih zbira prijave za mlade umetnike
Evropska prestolnica mladih zbira prijave za mlade umetnike, ki bodo sodelovali na velikonočnem sejmu. Prijavijo se lahko mladi ustvarjalci v starosti med 15 in 29 let.
Več »
Nogometni kamp za otroke z manj priložnostmi
Otroci so pretekla dva vikenda lahko uživali v brezplačni rekreaciji. Klub Mariborskih študentov je v sodelovanju s pisarno Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 in Športnimi objekti Maribor organiziral humanitarni projekt Nogometni camp za otroke z manj priložnostmi.
Več »
Natisni novico

 
Program usposabljanja digitalnih kompetenc 20.11.2023
Usposobljanje na digitalnem področju 02.11.2023
Digitalne kompetence 30.10.2023
Festival migranskega filma 08.06.2023
Podoživimo Nemčjio 07.06.2023
ANKETA - MLADI





Javno dostopne točke
Regionalni pomurski multimedijski center – RPMMC pri Mladinskem centru Prlekije
KID Kibla, Maribor
Mladinski center Krško
Zavod Lokalpatriot
KUD France Prešern Trnovo – Ljudmila
KID Pina Koper
Masovna - Nova Gorica
Zavod K6/4
Mat kultra
MIKK Murska Sobota
Art center
Mladinski center Slovenj Gradec
Multimedijski center Gorenjske
Društvo Hiša kulture
Mladinski center Velenje
April 2024
Ne Po To Sr Če Pe So 
 
10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30  
rEUral
Občina Razkrižje
Občina Ljutomer
Občina Ormož
Občina Murska Sobota
Občina Gornja Radgona
Občina Lendava
Brezplačni SMS-i
Storitev sponzorira Si.mobil - Vodafone.
Veste zakaj je pomembno Evropsko leto mladih ?
DA
NE
KLOPOTEC.NET - REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI PORTAL
Lastnik in ustanovitelj: MLADINSKI CENTER PRLEKIJE, Spodnji Kamenščak 23, 9240 LJUTOMER, tel.: 02 58 48 033; fax: 02 58 48 034; gsm: 031 525 367; e-mail: mcp@siol.net